През Април 2018 на председателство на Съвета на Европейския съюз, стана явно, че 65% от работните места и работата, която ще бъде актуална и налична след 10 години още не са реалност. Поглеждайки назад във времето се вижда, темпът на развитие на технологиите и тяхното влияние в ежедневието на човечеството е изключително забързан. Естествено пазарът на труда е пряко свързан с технологичния напредък и към момента, той предлага работни места в бизнеси, които не съществуваха преди 10 години, а в същото време тези позиции са и най-доходоносни.

Всяко училище е длъжно да направи промени в образователните си програми за да може да предостави на възпитаниците си по-добър старт в професионалния живот. Ние в ОУ Св св Кирил и Методий стартирахме програма за модернизация на учебната среда и въведохме множество технологични подобрения и възможности, които да бъдат в помощ на професионалното изграждането на нашите ученици.

В основата на всичко стои нашето електронно училище. Това е място където нашите учители имат пълната свобода да създават учебен материал, който да бъде възприет по-бързо и лесно в сравнение с традиционните методи. Ние с гордост заявяваме, че сме оборудвали всички учебни стаи със нужната техника за провеждането на дигитално обучение. (Повече тук…)

Нашият колектив се стреми да изпревари времето, като посее нужните професионални познания за успешна реализация на нашите ученици след 10 години. За да успеем, създадохме извънкласни дейности, които да отговарят на международните тенденции и нужди на бъдещите бизнеси. Тези дейности разделихме в 3 направления:

Избраните направления се преплитат и надграждат основния образователен процес, като изграждат знания и умения, които са в основата на бизнеса на бъдещето. (повече тук…)

Друга иновация в нашето училище е VR SENOVO. Това е проект, който стартита с начолото на учебната 2018/2019 година. Той представлява класна стая, която има много предназначения и благодарение на доброто планиране и многото технологии заложени в изграждането и, отнема до 2 минути тя да се трансформира в кино зала, ТВ студио, зала за спортни дейности, фитнес, танци и най-вече портал за виртуална реалност.
Оборудвана с очила за виртуална реалност, широкоекранен проектор, зелен екран, високочувствителна аудио система, Xbox конзола с KINECT технология и други технически средства за контрол на светлината и звука VR SENOVO дава възмост на нашите възпитаници да видят, усетят или станат част от една иновативна учебна среда.